În plus, spune acesta, acidul citric ajută digestia și nu face “gaură în stomac”, fiind metabolizat de organism.
Îmbunătățește digestia
Sucul de lămîie are o structură asemănătoare cu sucurile gastrice și ajută la eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Ajută la îmbunătățirea digestiei, ameliorează arsurile la stomac și te scapă de balonare. De asemenea, hdratează colonul și stimulează producția de bilă.
Întărește sistemul imunitar
Sucul de lămîie este bogat în vitamina C care ajută la stimularea sistemului imunitar șu luptă cu răcelile și gripa. Un alt element important pentru imunitate este fierul, iar lămîia îmbunătățește capacitatea organismului de a absorbi fierul din alimentație.
Hidratează
Hidratarea este foarte importantă pentru menținerea sănătății întregului organism, însă majoritatea persoanelor nu beau suficientă apă odată cu răcirea vremii. Așa că un pahar cu apă și lămîie este o bună modalitate de a-ți începe ziua.
Energizează
Cînd începi dimineața cu o cafea, îți încurajezi corpul să producă energie sub forma fluctuațiilor glicemiei și al stresului oxidant, iar efectele sînt de scurtă durată. Apa cu lămîie produce energie “verde” în corpul tău prin hidratare și oxigenare de-a lungul întregii zile, fără oxidare în exces la nivel celular.
Te întinerește
Consumul zilnic de apă cu lămîie poate aduce o îmbunătăţire evidentă a aspectului pielii, acţionînd ca un remediu antiîmbătrînire. ,,E adevărat, apa cu lămîie netezește ridurile și dă chipului un aspect întinerit”, explică Ashley Pitman, specialist în detoxifieri după metoda Ayurvedică.
Reduce inflamația
Lămîile au capacitatea de a elimina acidul uric de la nivelul încheieturilor. Acidul uric este una dintre principalele cauze ale înflamației.
Topește grăsimea
Apa cu lămîie te poate ajuta să slăbești mai repede și să-ți menții greutatea. Reduce pofta de mîncare, stimulează metabolismul și acționează ca un accelerator în arderea grăsimilor.
Alcalinizează organismul
Chiar dacă are un gust acrișor, lămîia are un efect alcalin. Deși are un PH acid, odată ajunsă în organism are un efect puternic alcalinizant. Alimentele acide pot provoca inflamații, obezitate, cancer, diabet și Alzheimer.
Adăuga comentariu