Cutremure stiri: 506

Oceanele absorb mai multă căldură decît s-a crezut

3 noi. 2018,, 00:30   Externe
2847 0

Lumea a ignorat serios cantitatea de dioxid de carbon absorbită de oceane în ultimii 25 de ani, spun cercetătorii.

Studiul arată că mările au absorbit o cantitate de 60% de dioxid de carbon, față de cît s-a crezut. Cercetătorii explică că astfel Pămîntul este mult mai sensibil la particulele de combustibil față de studiile anteriore.

Acest lucru ar putea face mult mai grea menținea încălzirii globale sub control în acest secol. Potrivit unei ultime evaluări majore realizare de cîțiva cercetători care studiază schimbările climatice, oceanele lumii au preluat peste 90% din excesul de căldură provocat de gazele cu efect de seră.

În acest studiu se precizează faptul că în fiecare an din ultimii 25 mările au absorbit de 150 de ori mai multă cantitate de energie folosită pentru a genera electricitate la nivel mondial , cu 60% mai mult față de estimările anterioare.

Iar acest lucru este o mare problemă. Oamenii de știință își pun bazele previziunilor lor pe cît de mult se încălzeștee Pămîntul prin adăugarea căldurii în exces, produsă de cantitatea de gaze cu efect de seră, emisă de activitățile umane.


Acest nou calcul arată că o cantitate mult mai mare de dioxid de carbon decît s-a știut pînă în prezent se duce în ocean, dar și faptul că mult mai multă căldură decît am crezut a fost generată de gazele cu efect de seră pe care le-am emis. Asta înseamnă că Pămîntul este mai sensibil acum la dioxidul de carbon.

Cercetătorii implicați în studiu consideră că noua constatare va face mult mai grea menținerea în limitele de creștere a temperaturilor stabilite de Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

“Este o preocupare mare”, a spus autorul principal al studiului, Laure Resplandy, profesor la Universitatea Princeton din New Jersey.

Raportul arată că, pentru a preveni creșterea temperaturilor, emisiile de dioxid de carbon din activitățile umane trebuie să fie reduse cu 25% mai mult decît s-a estimat anterior.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав