Cutremure stiri: 502

OMS vrea restricții pentru telefoanele mobile, exact ca la țigări

2 oct. 23:29   Externe
2 ore in urma 629 0

Ţările ar trebui să ia în considerare reglementarea dispozitivelor digitale precum smartphone-urile într-un mod similar produselor ce conţin tutun, afirmă un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Natasha Azzopardi Muscat spune că astfel de decizii ar trebui luate pentru a combate impactul negativ din ce în ce mai mare al social media asupra sănătăţii mintale a tinerilor.

Avînd în vedere dovezile din ce în ce mai numeroase conform cărora comportamentul problematic în ceea ce priveşte jocurile şi reţelele sociale este în creştere în rîndul adolescenţilor din Europa, ţările ar trebui să se inspire din alte domenii ale sănătăţii publice în care legislaţia a ajutat la abordarea obiceiurilor potenţial dăunătoare - cum ar fi legile privind tutunul, a spus Natasha Azzopardi Muscat. Măsurile care includ limite de vîrstă, preţuri controlate şi chiar zone interzise au funcţionat pentru reglementarea tutunului, astfel încît acestea ar putea fi luate ca exemplu pentru modul de reducere a utilizării dăunătoare a dispozitivelor portabile, cum ar fi smartphone-urile, a declarat pentru Politico Natasha Azzopardi Muscat, director al politicilor şi sistemelor de sănătate în cadrul OMS Europa, în marja Forumului european al sănătăţii, la Gastein, Austria, anunță Noi.md cu referire la mediafax.ro

„Poate că trebuie să ne gîndim unde este potrivit să folosim dispozitivele digitale şi poate că este, de asemenea, timpul să începem să ne gîndim la locurile în care anumite dispozitive digitale nu ar trebui să fie utilizate”, la fel cum am interzis fumatul în anumite zone, a spus ea.

Un alt element-cheie este asigurarea faptului că adolescenţii - indiferent de originea lor, etnie sau statut social - sînt „alfabetizaţi, echipaţi şi împuterniciţi”, a adăugat ea.


Asta înseamnă dotarea lor cu cunoştinţele corecte, „astfel încît să conducă lumea digitală şi să nu permită lumii digitale să îi conducă”.

Un studiu al OMS publicat luna trecută a constatat că comportamentele problematice şi „asemănătoare dependenţei” în ceea ce priveşte jocurile şi reţelele sociale sînt în creştere în rîndul adolescenţilor din Europa.

„Ca orice altceva, puteţi utiliza aceste instrumente bine şi eficient”, a spus Azzopardi Muscat. „Dar trebuie să fim atenţi, pentru că avem o parte din populaţie care raportează o utilizare problematică şi ştim că acest lucru poate ajunge în cele din urmă să le afecteze rezultatele educaţionale, sănătatea mintală, productivitatea pe piaţa muncii”. Legătura dintre utilizarea social media şi sănătatea mintală, în special în rîndul adolescenţilor, atrage tot mai multă atenţie.

La începutul acestei veri, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis o „primă anchetă la nivel european privind impactul social media asupra bunăstării tinerilor”

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав