Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe să-și caute părinții

6 iul. 20:00   Externe
2488 0

Un tînăr absolvent de doctorat de origine chineză care a fost adoptat la vîrsta de 4 ani de un cuplu din Țările de Jos și-a găsit părinții biologici după o căutare intensă care a durat 12 ani.

Eforturile lui Gouming Martens pentru a-și descoperi originile a impresionat o mulțime de persoane din mediul online.

În urmă cu trei decenii, în 1994, Martens s-a rătăcit în timp ce călătorea cu părinții săi din provincia Jiangsu din estul Chinei, acolo unde locuiau, în provincia Sichuan de sud-vest, unde se născuse mama lui. Avea doar 3 ani atunci.

A ajuns într-un orfelinat și a fost adoptat de un cuplu olandez, Jozef și Maria Martens, în 1996. Noii părinți l-au numit Gouming, fiind o adaptare a numelui primit în orfelinat - Gou Yongming - ca să-și amintească toată viața de originile lui.

Atunci cînd Gouming a crescut și a vrut să-și găsească părinții biologici, soții Martens l-au susținut și l-au ajutat, potrivit South China Morning Post. În 2007, Gouming și părinții adoptivi s-au întors în China pentru a căuta indicii despre originile lui, dar orfelinatul nu mai exista. Deși s-a trezit în fața unui zid, tînărul Gouming nu a renunțat niciodată la căutări.


În următorii 5 ani a reînvățat mandarina pe care o uitase între timp ​​și a lucrat part time în timpul studiilor universitare pentru a avea bani să meargă în China să-și continue investigațiile. În 2012, s-a înregistrat la Baobeihuijia - Baby Come Home - o operațiune de voluntariat pentru susținerea oamenilor aflați în căutarea familiilor pierdute și a început să-și caute părinții cu ajutorul voluntarilor.

Între timp, și-a finalizat studiile la Universitatea Leiden din Țările de Jos și a făcut un doctorat în lingvistică la Universitatea McGill din Canada. Acum lucrează în Canada, ca expert în AI. A primit vești bune în octombrie anul trecut, cînd voluntarii i-au spus lui Gouming că ADN-ul său se potrivește cu cel al unei femei, Wen Xurong, care s-a dovedit a fi mama lui.

A aflat apoi că Wen și soțul ei, tatăl tînărului, Gao Xianjun, nu încetaseră niciodată să-l caute pe fiul lor pierdut pe care îl numiseră Gao Yang. Astfel, Gouming și-a aflat în sfîrșit povestea tragică. În 1994, Gao senior a pierdut-o pe soția lui, Wen, în gară. În timp ce-și căuta soția, a fost atacat de o bandă de huligani și astfel l-a pierdut pe fiul lui, Gao Yang. Wen fusese răpită de un bărbat care a obligat-o să meargă acasă cu el, a fost violată și a rămas însărcinată.

Acel bărbat a abandonat-o după ce a născut. Wen s-a întors în orașul ei natal din Sichuan și cîțiva ani a suferit de o boală mintală. Apoi s-a recăsătorit și a avut o fiică. Gao senior a mers pe jos 1.700 km distanță, de la Sichuan pînă în provincia Jiangsu, pentru a-și căuta fiul, cerșind mîncare. A murit în 2009.

În 2017, fratele lui Gao senior a luat legătura cu Wen și i-a cerut să-și înregistreze ADN-ul la poliție și să posteze informații despre fiului ei pe Baobeihuijia. Așa cum a explicat un voluntar, a fost imposibil ca ADN-ul lui Gouming și al mamei sale, care se aflau în baza de date, să se potrivească, întrucît era necesar și ADN-ul celui de-al doilea părinte. În cele din urmă, voluntarii au identificat potrivirea după ce au verificat manual toate informațiile.

Printr-o coincidență fericită, ziua în care voluntarii l-au anunțat pe Gouming că i-au găsit mama, după 12 ani de căutări, era chiar adevărata lui zi de naștere, 12 octombrie.

Din păcate, mama adoptivă a lui Gouming a murit cu puțin timp înainte ca acesta să primească vestea pe care au așteptat-o atîția ani, însă tatăl său îi este alături și se bucură pentru el. Gouming s-a întîlnit cu Wen și frații lui vitregi în Sichuan, în februarie. Wen, care suferă de o tulburare mintală, a fost fericită să-l întîlnească pe Gouming și prima dată cînd l-a văzut l-a întrebat: „Unde ai fost?” Gouming a vizitat mormîntul tatălui său din Jiangsu și și-a întîlnit unchii și mătușile.

Unchiul său i-a dat compensația pentru demolarea casei tatălui său, pe care a păstrat-o pentru el mai bine de un deceniu. Gouming a spus că simțit tot timpul că părinții lui biologici nu l-au abandonat și că îl căutau. „Știam că mă caută și așteptau să vin acasă”.

Tînărul a promis că va reveni în China o dată pe an pentru a-și întîlni familia. Povestea lui s-a viralizat și a emoționat foarte multi oameni de pe rețelele sociale chineze.

3
3
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?