Cutremure stiri: 501

Prețurile mondiale ale petrolului cresc

17 oct. 2022,, 12:00   Economie
2059 0

Prețurile petrolului au crescut luni, 17 octombrie, după ce China a ridicat măsurile de asigurare a lichidității pentru a-și ajuta economia lovită de pandemie, ridicând speranțe pentru o prognoză îmbunătățită a cererii de combustibil de la cel mai mare importator de petrol din lume.

Despre aceasta anunță RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pe țiței Brent au crescut cu 0,7%, până la 92,29 dolari pe baril, după ce au scăzut cu 6,4% săptămâna trecută. Țițeiul WTI din SUA a crescut cu 0,6%, până la 86,17 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 7,6% săptămâna trecută.

Banca Centrală a Chinei a extins scadența împrumuturilor pe termen mediu, lăsând rata dobânzii neschimbată pentru a doua lună. Analiștii cred că acesta este un semnal că banca centrală va continua să urmeze o politică monetară moale. Țara a promis, de asemenea, să crească semnificativ capacitatea internă de aprovizionare cu energie și să consolideze controlul riscurilor asupra mărfurilor cheie, inclusiv cărbune, petrol, gaze și electricitate, a declarat luni un înalt oficial al Administrației Naționale a energiei. China va continua să crească capacitatea de rezervă pentru bunuri cheie, a declarat un alt oficial guvernamental la o conferință de presă la Beijing.

Petrolul a găsit sprijin datorită unei combinații de factori, inclusiv comentariile președintelui chinez Xi Jinping la Congresul partidului, care a asigurat o politică de adaptare economică, care este un semn pozitiv pentru perspectivele cererii, a declarat analistul CMC Markets Tina Teng.


China este de așteptat să publice date comerciale și economice în această săptămână. În timp ce creșterea PIB-ului în trimestrul al treilea ar putea reveni față de trimestrul precedent, Politica dură a președintelui Xi privind COVID-19 obligă economia numărul 2 din lume să se confrunte cu ceea ce este probabil să fie cel mai rău an din aproape o jumătate de secol. În viitor, se așteaptă ca prețurile petrolului să rămână volatile, deoarece reducerile de producție ale OPEC+ vor duce la o reducere a aprovizionării înainte de embargoul Uniunii Europene asupra petrolului rusesc, precum și un dolar american puternic și alte creșteri ale ratei dobânzii de către Rezerva Federală a SUA limitează creșterea prețurilor.

Statele membre ale Organizației țărilor exportatoare și aliații lor, inclusiv Rusia (OPEC+), au început să aprobe reducerile puternice de producție convenite în această lună după ce Casa Albă, intensificând războiul cuvintelor cu Arabia Saudită, a acuzat Riadul că a forțat alte țări să sprijine mișcarea.
OPEC + a promis pe 5 octombrie să reducă producția cu 2 milioane de barili pe zi, ceea ce va duce la o scădere efectivă de aproximativ 1 milion de barili pe zi, deoarece unii membri produc deja sub obiectivele lor. În ciuda acestui fapt, cel mai mare exportator Arabia Saudită va menține exporturile stabile către piețele asiatice cheie în noiembrie.

Anterior, Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a propus stabilirea prețului petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав