„În contextul alimentelor nesigure, ce reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea umană și economiile la nivel global, proiectul finanțat de Turcia, va organiza activități la nivel de țară și evenimente regionale de dezvoltare a capacităților în domeniu”, indică un comunicat FAO.
Potrivit FAO, sistemele eficiente de control a produselor alimentare acoperă toate etapele de producție și prelucrare a alimentelor de la fermă pînă pe masa consumatorului, astfel, siguranța alimentelor este prioritară la fiecare etapă a lanțului valoric - de la producători, vînzători la consumatori.
Proiectul se va concentra pe nevoile specifice ale fiecărei țări, precum și pe mai multe provocări comune dintr-o perspectivă regională, dat fiind faptul că sistemele de control a siguranței alimentelor din aceste țări se află în diferite stadii de dezvoltare. ”Asta chiar dacă în ultimii ani țările participante au luat măsuri semnificative pentru a-și îmbunătăți sistemele de control alimentar ca parte a construirii unor sisteme alimentare mai durabile”, precizează sursa citată.Pentru a obține rezultatele așteptate, proiectul va facilita schimbul de cunoștințe și experiențe între țări, care pot beneficia și de expertiza turcească. De asemenea, se va contribui la realizarea Obiectivelor de dezvoltare durabilă, oferind sprijin țărilor în asigurarea unei hrane sigure pentru toți.
În ultimii ani, FAO a asigurat țării noastre sprijin prin implementarea mai multor proiecte la nivel național şi cinci proiecte la nivel regional, axate pe siguranța alimentelor, sănătatea animalelor şi plantelor, protecția împotriva secetei.
Adăuga comentariu