Cutremure stiri: 507

Hotărît! Bunurile familiei Drăguțanu rămîn sub sechestru

3 feb. 2021,, 21:39   Economie
974 0

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a respins cererea de chemare în judecată depusă de Otilia Drăguțanu, soția ex-guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, prin care a cerut anularea ordonanței Procuraturii Anticorupție privind sechestrul aplicat pe imobilele arestate în dosarul fraudei bancare.

Judecătoarea care a examinat cazul a constatat că Drăguțanu nu a putut demonstra proveniența a 1 331 037 lei, mijloace bănești cu care au fost cumpărate imobilele aflate sub sechestru, transmiteZdg.md.

Otilia Drăguțanu s-a adresat în instanța de judecată la finele lunii februarie 2020. Ea a cerut să fie anulată ordonanța Procuraturii Anticorupție privind aplicarea sechestrului aplicat pe ½ cotă parte dintr-un teren pentru construcții și ½ cotă parte dintr-un apartament, care au fost puse sub sechestru în dosarul fraudei bancare, în care este cercetat penal soțul acesteia, ex-guvernatorul BNM Dorin Drăguțanu.

Sechestrul a fost aplicat la 15 ianuarie 2020, în scopul „reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune și eventualei confiscări speciale”. Soția lui Drăguțanu a cerut ridicarea sechestrului, deși nu deține nici o calitate procesuală în cauza penală în care s-a dispus aplicarea acestuia.

În instanța de judecată, aceasta s-a plîns că prin aplicarea sechestrului i-a fost grav încălcat dreptul de proprietate, deoarece bunurile aparțin ei în întregime cu drept de proprietate.


Magistrații însă au respins această acuzație, precizînd că sechestrul a fost aplicat „asupra cotei-părți în mărime de ½ asupra bunurilor ce constituie proprietate în devălmășie a bănuitului Dorin Drăguțanu, pe care le deține și în calitate de beneficiar efectiv”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав