X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Filat se gîndeşte la noi alianţe de guvernare

3 ian. 2013,, 17:32   Politică
13472 11
Foto : noi.md
Prim-ministrul Vlad Filat susține că pe viitor, atunci cînd vor avea loc exerciţii în constituirea noilor alianţe, unele instituții de stat care trebuie să fie libere nu vor mai fi repartizate partidelor în parte. În opinia lui Filat, instituţiile statului din domeniului justiţiei trebuie să fie în afara jocurilor politice, informează Noi.md.

„Atunci cînd vom avea exerciţii în constituirea noilor alianţe, nu vom repeta aceste greşeli. Doar în aşa mod noi vom avea rezultate, pentru că o problemă sau alta nu poate fi privită diferit de la un partid la altul sau prin prisma situaţiei dacă un membru de partid este implicat într-un proces ilegal sau nu. Legea este egală pentru toţi. Cei care administrează un domeniu sau altul, mai cu seamă mă refer la cei care înfăptuiesc justiţia, trebuie să fie imparţiali”, a spus Vlad Filat într-un interviu acordat pentru Europa Liberă.

Cît privește reformarea Procuraturii, premierul a spus că, „probabil, nu se doreşte ca acest lucru să aibă loc”. ”Vom discuta în continuare la Alianţă. Eu nu cred că Procuratura trebuie să aştepte anul 2016 pentru a fi reformată. Noi nu putem să intrăm în Uniunea Europeană cu o Procuratură pur sovietică ca şi structură şi ca mod de funcţionare în interior”, a adăugat Filat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?