Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Biletele la avion s-ar putea scumpi: Aeroportul Internaţional Chişinău va plăti o taxă mai mare în buget

5 ian. 2013,, 11:00   Societate
3704 0
Foto: noi.md
Guvernul a decis să majoreze taxa pe care Aeroportul Internaţional Chişinău trebuie să o achite în bugetul de stat. Astfel, dacă pînă în prezent din 6 euro percepuţi în calitate de taxe aeroportuare de la pasageri Aeroportul plătea 0,77 de euro, de acum va trebui să achite statului 1,25 euro.

Viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Boris Gherasim, a declarat în cadrul ședinței de Guvern că majorarea are loc în legătură cu aderarea Republicii Moldova la spațiul aerian comun, dar a dat asigurări că modificarea nu va contribui la scumpirea biletelor pentru călători.

Solicitați de Noi.md reprezentanții serviciului de presă al Aeroportului au evitat să spună dacă taxa majorată va fi pusă pe seama călătorilor, specificînd că instituţia va întreprinde măsurile necesare pentru a evita o eventuală majorare.

Potrivit responsabililor de la Ministerul Transporturilor, această majorare a taxei pentru Aeroport va aduce suplimentar 27 de milioane de lei anual în bugetul Administraţiei de Stat a Aviaţiei Civile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав