Cutremure stiri: 502

Ţîrdea: Mocanu este „sanitarul” sistemului politic din Moldova

9 ian. 2013,, 17:16   Politică
11377 3
Foto : tribuna.md
Imediat după Revelion, în perioada sărbătorilor de Crăciun, la Chişinău s-a declanşat un scandal de proporţii cu implicarea unor funcţionari de stat de rang înalt şi cu apariţia unui cadavru. Liderul Mişcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, l-a acuzat pe procurorul general Valeriu Zubco de moartea unei persoane împuşcate accidental în timpul unei vînători şi a cerut demisia premierului Vladimir Filat şi a prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, pe care i-a acuzat de muşamalizarea acestui caz tragic.

Mocanu a făcut asemenea declaraţii de răsunet nu pentru prima oară, însă se pare că, de această dată, remanierile de cadre sînt inevitabile. Reporterul NOI.md a hotărît să afle din care surse obţine informaţie liderul Mişcării „Antimafie”.

„Nu sînt o agenţie particulară de investigaţii. Mocanu şi sursele lui de informare mă interesează în ultimul rînd. Mai mult mă interesează de ce structurile de stat sînt paralizate şi încearcă să ascundă informaţia de la opinia publică. De ce eu achit impozite şi hrănesc această clică, iar ei ascund informaţia”, a menţionat analistul Oazu Nantoi.

La rîndul său, analistul politic Bogdan Ţîrdea consideră că Mocanu a expus informaţia din surse proprii şi nu execută comanda cuiva.

„Mocanu deţine informaţii proprii, el are un serviciu personal de securitate. Este bine că el a dezvăluit această informaţie, deoarece, în caz contrar, opinia publică nu ar cunoaşte multe din crimele săvîrşite. Rolul lui este mare, deoarece Mocanu este un fel de”sanitar” al sistemului politic. Este o prostie să afirmi că el lucrează pentru Filat, pentru că premierul, la fel, a fost atacat destul de dur de Mocanu”, consideră Ţîrdea.

Pe de altă parte, preşedintele Organizaţiei obşteşti „Moldova Mea”, Fiodor Ghelici, consideră că Mocanu este o unealtă în mîini străine.

„Este evident că Mocanu a făcut aceste declaraţii deloc întîmplător şi nu fără permisiunea stăpînului. Este vorba despre un scenariu politic obişnuit. Se apropie alegerile şi va fi din ce în ce mai vesel. El este un simplu instrument politic, care după ce este folosit este aruncat la gunoi”, a declarat pentru NOI.md Fiodor Ghelici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав