X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Ministerul de Interne vine cu recomandări pentru securizarea plăţilor online şi prin intermediul cardurilor bancare

10 ian. 2013,, 12:31   Societate
3935 0
Foto : vmnews.com
Ministerul Afacerilor Interne atenţionează că, pe parcursul sărbătorilor de iarnă, cînd numărul tranzacţiilor efectuate prin intermediul cardurilor bancare creşte, creşte şi riscul sustragerii unor sume de pe cardul bancar. Astfel, MAI recomandă un şir de măsuri menite să protejeze datele bancare, atît în lumea reală, cît şi în cea virtuală, comunică NOI.md.

Oamenii legii recomandă retragerea banilor doar de la bancomate situate în locuri publice sau preferabil din incinta unor bănci sau la sediile acestora. Totodată, utilizatorii trebuie să se asigure că terminalul ATM nu a fost modificat, în special fanta de acces a cardului, ecranul şi tastatura, precum şi că nimeni nu vede codul PIN al cardului. „Dacă se observă urme de lipici, crăpături în plastic, folii lipite peste tastatură sau orice alt semn suspect, utilizatorii sînt sfătuiţi să întrerupă tranzacţia şi să anunţe poliţia şi banca”, se menţionează în comunicatul MAI.

Cît ţine de utilizarea cardului pentru efectuarea plăţilor online, Ministerul de Interne recomandă, în primul rînd, protejarea calculatorului cu cel puţin o soluţie antivirus actualizat şi a unui firewall. De asemenea, se recomandă efectuarea cumpărăturilor doar de pe paginile criptate: cu conexiune securizată de tip „https”, iar „parolele de tip „123456” nu vor fi niciodată utile”, se mai menţionează în comunicatul MAI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?