X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Filat: De trei ori l-am întrebat pe Ion Lupu dacă Zubco a participat la vînătoare și de trei ori a mințit cu nerușinare

10 ian. 2013,, 15:26   Politică
10269 3
Foto : noi.md
„Toate persoanele care au încercat să mușamalizeze cazul omorului lui Sorin Paciu vor suporta consecințele de rigoare”, declarația aparține prim-ministrului Vlad Filat și a fost făcută astăzi după ședința Guvernului.

Filat nu a precizat direct, însă a insinuat că, în urma acestui caz, pedepsele vor consta și în demiteri.

„Aștept să se spună despre toți participanții la această vînătoare. Finalizarea anchetei, dar și rezultatele investigațiilor elaborate la nivel de instituții. După aceea mă voi pronunța, iar responsabilii vor trebui să suporte consecințele”, a spus Filat.

Totodată, prim-ministrul a specificat că, pe data de șase ianuarie, s-a întîlnit cu directorul "Moldsilva" Ion Lupu și l-a întrebat dacă a fost Zubco la vînătoare.

„De trei ori i-am pus această întrebare și de trei ori a mințit cu nerușinare”, a conchis Filat. De specificat că, ieri, Moldsilva a anunțat printr-un comunicat de presă că totuși Zubco a fost pe data de 23 decembrie la vînătoare în Pădurea Domnească, atunci cînd s-a produs tragedia.

Întrebat de jurnaliști cum comentează poziția președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, vizavi de acest caz, care a spus că s-a încercat tăinuirea omorului lui Sorin Paciu, Filat a declarat că „este evident că instituțiile nu și-au făcut datoria”, însă a specificat că presa uită să scoată în evidență gravitatea cazului și se axează pe funcționarea instituțiilor vizate.

„Lucrurile acestea sînt atît de neimportante față de gravitatea cazului”, a conchis premierul. El a mai menționat o dată că, după ce membrii AIE vor reveni din vacanță, va convoca Consiliul pentru a discuta acest caz, iar la final a transmis condoleanțe familiei lui Sorin Paciu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?