X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 280
Transnistria stiri: 1461

Oazu Nantoi: Demnitarii moldoveni au acționat ca infractorii

10 ian. 2013,, 18:03   Politică
29081 23
Foto : flux.md
Reacția tardivă a autorităților la "incidentul" cu uciderea la vînătoare denotă iresponsabilitate și incompetență, consideră analistul politic Vitalie Andrievschi.

"Aceștia nu au putut crea un sistem de securitate internă în țară. Și dacă așa se întîmplă cu ucideri, atunci putem afirma că aceleași lucruri au loc în domeniile social, economic și altele, precum și faptul că puterea trăiește o viață, iar țara - alta. Am văzut că avem cîteva autorități în țară, și fiecare își apără interesele. În acest caz cu incidentul la vînătoare a fost implicat un clan care l-a ascuns și aceasta, practic, s-a reușit. Și dacă nu ar fi fost scurgeri de informații, societatea niciodată nu ar fi aflat despre aceasta. De asemenea, am văzut că avem mass-media care nu sînt libere și nu reflectă investigația acestui caz", a declarat pentru NOI.md Vitalie Andrievschi.

Analistul Viorel Cibotaru crede că principalul vinovat în acest caz este șeful Agenției "Moldsilva", Ion Lupu. "El a fost obligat să raporteze imediat despre incident, deoarece acesta a avut loc pe teritoriul pentru care el poartă responsabilitatea. Prin urmare, în acest caz, el ar fi trebuit să reacționeze primul. Iar în cazul în care acest lucru nu s-a întîmplat, aceasta ar fi trebui să facă procurorul general. Tergiversarea informațiilor pentru public este inacceptabilă din punct de vedere moral. Este absolut imposibil să ai încredere față de procurorul general, care era obligat să ia toate măsurile necesare pentru ca publicul să fie informat", a menționat expertul pentru NOI.md.

"Atunci cînd un criminal comite o infracțiune, primul lucru pe care el îl face este încercarea de a ascunde urmele. Ceea ce s-a întîmplat în acest caz este similar cu comportamentul unui criminal. În consecință, apare o mulțime de întrebări privind obiectivitatea investigării acestui caz, ceea ce duce la neîncrederea față de cele anunțate de autorități. Iar guvernarea se comportă așa cum îi permite societatea", a declarat pentru NOI.md analistul politic Oazu Nantoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав