Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Leonid Kojara: Ucraina va activiza procesul de reglementare transnistreană

14 ian. 2013,, 13:25   Politică
2536 1
Foto : noi.md
Ucraina va activiza procesul de reglementare în Transnistria, a declarat ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Leonid Kojara, la un briefing de totalizare a şedinţei Subcomitetului pentru Cooperare Internaţională al Comisiei interstatale ucraineano-ruse, din 13 ianuarie.

Agenţia "Infotag" transmite cu referire la presa de la Kiev că oficialul a subliniat faptul că Ucraina şi Rusia, "ca doi mediatori principali în rezolvarea conflictului şi care au cele mai multe interese în regiune, trebuie să interacţioneze în această direcţie".

Şeful MAE rus, Serghei Lavrov, s-a solidarizat cu această opinie, menţionînd că Rusia şi Ucraina "în calitate de ţări garante şi mediatori la procesul de negocieri, pot şi trebuie să joace un rol cheie".

Kojara a amintit că reglementarea transnistreană este definită ca fiind una dintre priorităţile majore ale preşedinţiei Ucrainei la OSCE şi Kievul "va depune toate eforturile pentru rezolvarea acestei probleme". Oficialul şi-a exprimat speranţa că pînă la următoarea rundă de negocieri "5+2", care va avea loc la mijlocul lunii februarie, la Lvov, "vor apărea idei care vor oferi un proces mai rapid de creare a condiţiilor pentru demararea discuţiilor politice" în vederea soluţionării conflictului.

În urma tratativelor interstatale, miniştrii de Externe din Ucraina şi Rusia au semnat primul protocol al şedinţei Subcomitetului pentru Cooperare Internaţională al Comisiei interstatale ucraineano-ruse şi Planul de interacţiune între ministerele de Externe ale celor două ţări pentru anul 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав