X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

În urma ședinței Consiliului AIE, conflictul se va intensifica – declarație

14 ian. 2013,, 16:42   Politică
12876 6
Foto : tribuna.md
Azi, la ora 15:00, Alianța pentru Integrare Europeană convoacă ședința consiliului în legătură cu tragicul caz de la vînătoarea din Pădurea Domnească, în urma căreia a decedat tînărul Sorin Paciu. Potrivit unor analiști politici, în urma acestei convocări vor exista mai multe demiteri, iar „conflictul se va intensifica”.

Solicitat de NOI.md, analistul politic Nicolae Chirtoacă a declarat că în urma acestei ședințe se va încerca calmarea spiritelor în societate.

„Nu „aștept” că Alianța sa abordeze cazul tragic din raionul Fălești și consecințele acestuia din punct de vedere al disfuncționalității instituțiilor care ar trebui să asigure supremația legii în Republica Moldova sau din perspectiva reformelor începute și prost gestionate. Mai curînd, în cadrul acestei ședințe, participanții vor încerca identificarea unor variante pentru a reduce la minimum riscurile politice”.

Se va căuta un compromis între principalii jucători pentru a dezamorsa situația și calma spiritele în societate. Cred că vom fi martori desemnării țapilor ispășitori, mai multor demiteri ale oficialilor, care pe data de 23 decembrie au participat la acea vînătoare. Nu poate fi exclusă și demiterea din funcție a procurorului general Zubco”, a specificat Nicolae Chirtoacă.

La rîndul său, analistul politic Bogdan Țîrdea a declarat că „în urma ședinței AIE, conflictul se va intensifica, iar un război în AIE este de neevitat”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?