Cutremure stiri: 500

Moldova este o potențială victimă a atacurilor hackerilor – Laboratorul Kaspersky

16 ian. 2013,, 16:09   Societate
4172 2
Foto : thinksoft.com
Moldova este o potențială victimă a atacurilor hackerilor. Aceasta este concluzia unei analize realizate de o echipă de cercetare din cadrul Kaspersky Lab şi care a identificat o vastă reţea de spionaj cibernetic, denumită "Red October", care vizează preponderent instituţii de stat din ţările Europei de Est şi spaţiul CSI şi activează din anul 2007.

Agenţia "Infotag" transmite cu referire la reprezentanţi ai Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor că în acest context, la sfîrşitul anului 2012, experţii laboratorului au iniţiat o nouă analiză a ameninţărilor de securitate, ca urmare a unor serii de atacuri cibernetice împotriva diferitelor agenţii guvernamentale din întreaga lume.

Centrul pentru Securitatea Cibernetică (CERT-GOV-MD) din cadrul Î.S. "Centrul de Telecomunicaţii Speciale" monitorizează continuu situaţia globală în domeniul ameninţărilor de securitate, analizează posibilele riscuri pentru R. Moldova şi acţionează în vederea gestiunii adecvate a acestora, în colaborare cu instituţiile care pot fi afectate. Centrul a fost sesizat şi despre existenţa ameninţării "Red October".

Acum se întreprind acţiuni pentru a stabili exact dacă reţelele guvernamentale ale Republicii Moldova au fost afectate. O serie de acţiuni comune se întreprind continuu pentru a diminua impactul eventualelor atacuri cibernetice de acest tip pentru instituţiile guvernamentale din R. Moldova.

CERT-GOV-MD atenţionează asupra măsurilor de vigilenţă sporită necesare, pe care autorităţile publice şi salariaţii acestora urmează să le aplice la accesarea sistemelor de tehnologie a informaţiei. Dacă există suspiciunii privind expunerea organizaţiei la asemenea atacuri, ministerul urmează să fie notificat imediat pentru a consolida eforturile în vederea combaterii operative a atacurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав