X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Vlad Plahotniuc: „Dacă ancheta va demonstra că Zubco e vinovat, cu mare plăcere votez demisia”

18 ian. 2013,, 11:15   Politică
25964 31
Foto: blogspot.com
„Dacă ancheta va demonstra că Zubco e vinovat, cu mare plăcere votez demisia”, declarația aparține prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vload Plahotniuc și a fost făcută înaintea ședinței consiliului AIE.

Totodată, Plahotniuc a spus că s-a saturat de obsesiile unora de a acapara puterea, inclusiv funcția de procuror, și a anunțat că a depus o inițiativă la secretariatul Parlamentului, prin care solicită ca procurorul, președintele Curții de Conturi, dar și președintele CEC, să fie numiți de către opoziția Parlamentară.

„În felul acesta vom arăta că sîntem corecți, responsabili și transparenți, vom arăta că nu ne temem să arătăm cum se cheltuie banii publici”, a spus Plahotniuc.

Anticipînd speculațiile care vor apărea ulterior. ”Nici într-un caz inițiativa mea nu presupune că am vreo înțelegere cu opoziția. Nu presupune că vreau să deviez atenția de la acest caz tragic din Fălești”, a conchis Plahotniuc.

De asemenea, el a anunțat că PD nu este obsedat să mențină cu orice preț pe cineva la putere. „Tot atît cît nu sînt obsedați să deținem vreun ministru. Toate trebuie să fie conform anchetei. Dacă ancheta va stabili că Zubco este vinovat, eu voi vota demisia. Zubco trebuie să-și dea demisia, dacă ancheta așa va dispune. Oricine trebuie să-și dea demisia, cum va dispune comisia de anchetă”, a mai spus Plahotniuc.

”Mă duc să-mi conving colegii sa voteze inițiativa pentru a arăta spiritul democratic”, a spus el la final.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?