Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Ofiţerii SIS din teritorii au ştiut despre tragedia din "Pădurea Domnească", dar nu au raportat

18 ian. 2013,, 15:59   Politică
9670 3
Foto: gorod48.ru
Ofiţerii subdiviziunilor teritoriale ale Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) au ştiut despre tragedia din "Pădurea Domnească", dar nu au raportat despre aceasta, precum cere legislaţia.

Într-un comunicat de presă difuzat vineri de SIS şi citat de Agenţia "Infotag", se spune că conducerea SIS-ului a fost informată despre acţiunile întreprinse pe marginea acestui caz şi despre motivele "care au stat la baza reacţiilor latente ale subunităţilor desconcentrate responsabile, ce au generat efect complex la adresa instituţiei, care a intrat în posesia informaţiei cu privire la incidentul menţionat în data de 6 ianuarie curent".

"Din acest moment, Serviciul s-a autosesizat şi, în conformitate cu atribuţiile delegate prin lege, a prezentat conducerii ţării date informative preliminare pe întreg spectrul de competenţă al instituţiei referitor la cazul evocat", se arată în document.

SIS mai anunţă că, în vederea "elucidării exhaustive a circumstanţelor de acoperire a acţiunilor veridice care au avut loc în "Pădurea Domnească", în regim de urgenţă a fost creat un grup departamental de experţi ai SIS; instituţia a expediat prioritar un demers oficial în adresa Procuraturii Generale a Republicii Moldova - , în vederea oferirii exclusiv suportului de competenţă".

Ofiţerii de informaţii şi securitate, inclusiv din organele teritoriale din nordul ţării, care nu şi-au realizat în timp util atribuţiile funcţionale privind informarea conducerii SIS-ului, precum şi a beneficiarilor legali de informaţii, au fost sancţionaţi disciplinar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?