Cutremure stiri: 505

Parlamentul va decide dacă Zubco pleacă de la cîrma Procuraturii

21 ian. 2013,, 09:49   Politică
2654 2
Foto: tribuna.md
Parlamentul se întrunește astăzi, la ora 12.00, într-o ședință extraordinară, convocată pe marginea tragicului incident de la Pădurea Domnească, informează NOI.md. În cadrul ședinței, deputații urmează să supună votului cererea privind demisia procurorului general Valeriu Zubco, dar, totodată, să creeze o comisie de anchetă, care să examineze cazul de la Pădurea Domnească, în care și-a pierdut viața Sorin Paciu.

Menționăm că procurorul general Valeriu Zubco a demisionat deja, însă își va exercita funcția pînă la votarea de către Parlament a demisiei. Pe de altă parte, anterior, președintele Parlamentului, Marian Lupu, a spus că Valeriu Zubco nu va fi demis pînă la finalizarea anchetei, pentru ca la finele săptămînii trecute să dea asigurări că demisia procurorului va fi acceptată de Partidul Democrat.

În urma tragicului incident de la vînătoarea de pe 23 decembrie, au avut loc mai multe demisii, printre care și cea a vicepreşedintelui Curţii de Apel, Gheorghe Creţu, care este și singurul suspect în cazul morții lui Sorin Paciu. Totodată, la solicitarea liberalilor, Guvernul trebuie să aprobe și demisia directorului Agenţiei Moldsilva, Ion Lupu, pe motiv că acesta nu a informat partidul despre incident.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав