X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Coaliţia de guvernare a pierdut alegerile regionale din Saxonia Inferioară

21 ian. 2013,, 17:34   Externe
3090 0
Foto: newspulse.ro
Coaliţia de guvernare din Germania, condusă de Angela Merkel, a primit o lovitură dură în alegerile regionale din landul Saxonia Inferioară. Uniunea Creştin-Democrată a fost devansată de opoziţia formată din social-democraţi şi verzii din Partidul-Ecologist. Aceasta a obţinut majoritatea în parlamentul din Hanovra, dar şi posibilitatea de a forma noul guvern.

Astfel, actualul premier al regiunii, David McAllister, va fi înlocuit de social-democratul Stephan Weil. Asta după ce Uniunea Creştin-Democrată a cancelarului german, Angela Merkel, a acumulat 45,9 la sută dintre voturi, faţă de puţin peste 46 la sută din sufragii, cît a obţinut opoziţia. Aşa-numita coaliţie roşu-verde devansează Uniunea Creştin Democrată doar cu un madat de deputat.

Scrutinul de duminică a fost singurul test electoral înaintea alegerilor parlamentare federale. Potrivit experţilor, pentru Merkel această înfrîngere echivalează cu o pierdere masivă a creditului de încredere de care se bucură în rîndurile electoratului german. Saxonia Inferioară este cel mai mare land din Germania, cu opt milioane de locuitori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?