X 
Cutremure stiri: 506

O conferinţă a miniştrilor agriculturii din țările Parteneriatului estic va avea loc la Chişinău

22 ian. 2013,, 09:51   Economie
2564 0
Foto: obzormd.com
O conferinţă a miniştrilor Agriculturii din țările Parteneriatului Estic va avea loc la Chişinău, în primăvara acestui an, conform unei înţelegeri a ministrului moldovean al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, cu Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, la care cei doi au ajuns în timpul unei întrevederi oficiale în Germania, cu prilejul summitului miniştrilor Agriculturii din Uniunea Europeană, care a avut loc, săptămîna trecută, la Berlin.

Solicitat de Agenţia "Infotag", Vasile Bumacov a declarat că la conferinţa miniştrilor, preconizată să aibă loc peste trei luni, se va discuta în special despre posibilitatea Moldovei de a beneficia de fondurile Programului European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (ENPARD).

"La summitul de la Berlin au participat peste 80 de oficiali, inclusiv miniştri ai Agriculturii din Europa. Am avut întrevederi oficiale cu 18 miniştri cu care am discutat despre sectorul agricol din R.Moldova şi posibilităţile de dezvoltare şi investiţii. Printre miniştrii Agriculturii cu care am discutat au fost cei din România, Polonia, Estonia, Bulgaria, Lituania, Slovenia, Letonia, Israel, Ungaria şi Federaţia Rusă. La întrevederea cu ministrul german al Alimentaţiei, Agriculturii şi Protecţiei Consumatorului, Ilse Aigner, am discutat asupra organizării la Chişinău, în luna aprilie curent, a şedinţei colegiilor ministerelor de resort, la care să fie stabilite priorităţile de colaborare şi ajutor reciproc. Am vizitat, de asemenea, expoziţia Internaţională "Săptămîna Verde la Berlin 2013", la care au participat şi companii vinicole din Moldova, dar şi producători de alimente ecologice", a precizat Bumacov.

Ministrul a mai spus că discuţiile de la summit s-au axat pe criza de alimente la nivel global şi asigurarea populaţiei cu hrană, mai ales că în anul 2050 se aşteaptă creşterea populaţiei cu încă 2 mld. de oameni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав