X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Marinuța neagă faptul că a știut și l-a informat pe președintele țării despre rănirea lui Paciu a doua zi după incident

22 ian. 2013,, 10:20   Politică
7913 5
Foto: noi.md
Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, neagă informația apărută în presă, potrivit căreia el a știut despre vînătoarea de la Fălești și l-a informat pe președintele Nicolae Timofti despre rănirea lui Sorin Paciu chiar a doua zi după incident. Mai mult, comandantul Brigăzii de Infanterie Motorizată „Dacia” din Cahul, Oleg Guzun, despre care Uniunea Ofițerilor din Moldova a scris că ar fi participat la vînătoare și l-ar fi informat pe Marinuța despre incident, spune că nu e vînător și nu a fost acolo, relatează NOI.md.

În lista participanților la vînătoare, prezentată de Agenția „Moldsilva”, figurează numele Oleg Guzun, care ar fi fost gonaș la vînătoarea din 23 decembrie în aceeași grupă din care a făcut parte fostul procuror general Valeriu Zubco și președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca. Comandantul Brigăzii „Dacia” însă susține că ar fi vorba despre un alt Oleg Guzun, „un judecător de la sudul Moldovei”.

Acesta a menționat că are dovezi că pe 23 decembrie s-a aflat la Cahul și că participarea la vînătoare în calitate de gonaș pentru procurorul general, președintele Curții de Apel, șeful „Moldsilva”, Ion Lupu, și alți vînători care au fost acolo este mai prejos de demnitatea sa. Oleg Guzun dă vina pe președintele Uniunii Independente a Ofițerilor în Rezervă, Nicolae Parcevschi, care a fost demis din Ministerul Apărării pentru discreditarea epoleților de ofițer, iar acum încearcă să se răzbune.

Solicitat de NOI.md, și ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, a menționat că informația apărută pe site-ul Uniunii „este imaginația bolnavă a unei persoane”, fără însă a face trimitere la vreun nume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?