X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Conflictul pe marginea construcției din Scuarul Europei ia amploare: un protestatar susține că este intimidat telefonic

22 ian. 2013,, 15:36   Societate
2987 2
Foto : noi.md
Conflictul pe marginea construcției din Scuarul Europei ia amploare. Reprezentantul Inițiativei civice „Salvați Chișinăul verde”, Alexei Dimitrov, care a protestat alături de alți reprezentanți ai societății civile împotriva acelei construcții, susține că este intimidat telefonic de către persoane necunoscute.

Azi, în cadrul unei conferințe de presă, Dimitrov a declarat că, pe data de 21 ianuarie, a primit un apel telefonic din România, iar persoana de la celălalt capăt al firului, care nu s-a prezentat, l-a acuzat că a luat mită de la firma care construiește în scuar pentru a protesta. „Persoana respectivă nu s-a prezentat, a spus doar că o să vină la Chișinău și o să se lămurească cu mine, fără a specifica în ce mod”, a spus el.

„Sînt acuzat că am luat mită de 5000 de euro de la firma care construiește în Scuarul Europei pentru a organiza proteste împotriva construcției, motivînd prin faptul că firma urmărește scopul de a acționa în judecată Primăria, iar aceasta din urmă să piardă procesul și, ulterior, să achite cheltuielile de judecată firmei respective”, a declarat Dimitrov.

El califică acuzațiile drept tentativă de intimidare și spune că va sesiza procuratura pentru a identifica persoana respectivă. „Am numărul de la care s-a sunat și am înregistrat discuția”, a adăugat el.

”Am rămas șocat. Nu am nici o legătură cu acuzațiile care mi se aduc. Aceste acuzații sînt niște aberații. Sînt o tentativă de a ne intimida”, a conchis Dimitrov.

De asemenea, el spune că nu bănuiește cine l-ar putea fi sunat, însă crede că persoana în cauză l-a sunat din țara vecină pentru a nu putea fi identificată.

„Cred că sînt persoane care vor să scoată beneficii din această situație”, a spus Dimitrov, fără a specifica ce fel de beneficii.

Am încercat să sunăm la numărul de telefon de pe care Dimitrov susține că a fost apelat, însă este deconectat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав