Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Dorin Purice: Vînătorii din Pădurea Domnească nu au încălcat regimul de frontieră

22 ian. 2013,, 17:50   Societate
3742 0
Foto : gorod48.ru
Șeful Poliției de Frontieră din cadrul MAI, Dorin Purice, susține că vînătoarea din „Pădurea Domnească” soldată cu decesul omului de afaceri Sorin Paciu, nu a avut loc în zona de frontieră. Deși competența Poliției de Frontieră se extinde pînă la zece kilometri în interiorul țării, iar tragicul accident a avut loc la circa doi kilometri de linia de frontieră, Purice susține că vînătorii nu au încălcat regimul. Asta deoarece, conform legislației, vînătoarea este interzisă la mai puțin de 500 de metri de la graniță, relatează NOI.md.

Dorin Purice a declarat astăzi că, în cazul în care sînt preconizate vînători în preajma frontierei, grănicerii nu se implică, ci doar atenționează participanții despre interdicția de a se apropia la mai puțin de 500 de metri de linia frontierei de stat. „Cazul, din cîte cunoașteți, a avut loc la doi kilometri de la graniță”, a spus șeful Poliției de Frontieră. Acesta a mai menționat că a aflat despre incident la data de 5 ianuarie, dar și din presă. „Despre acest caz am aflat și noi cu foarte multă întîrziere, tocmai pentru că s-a mușamalizat”, a spus Purice.

Potrivit legislației în vigoare, este interzisă vînătoarea pe culoarul de frontieră, în fîşia de protecţie, de-a lungul, precum și pe o adîncime de 500 de metri de la linia frontierei de stat către interior. Vînătoarea organizată în zona de frontieră pînă la limita de 500 de metri este permisă numai în perioada luminoasă a zilei, cu avizul prealabil al Poliţiei de Frontieră și respectarea regulilor şi restricţiilor prevăzute de legislaţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?