X 
Cutremure stiri: 506

UE va primi noi membri doar dacă vor fi pregătiţi, după "lecţiile" cu România şi Bulgaria

23 ian. 2013,, 09:22   Externe
3258 0
Foto: euromag.ru
Ţările care au nevoie de monitorizare vor fi admise în UE doar după ce vor fi deplin pregătite, a declarat comisarul european pentru Extindere Stefan Fule, referindu-se la Romînia şi Bulgaria, monitorizate pentru probleme de corupţie şi crima organizată.

"Lecţiile au fost învăţate", a declarat comisarul european, subliniind că "este important să se încerce o consolidare a credibilităţii procesului" extinderii, la încheierea unei reuniuni, la Dublin, cu miniştri pentru Afaceri Europene din statele membre ale Uniunii Europene şi din ţări care speră să adere la bloc, relatează The Irish Times.

Extinderea UE a fost un proces bun, avînd în vedere că numeroase ţări candidate au economii în creştere, a apreciat secretarul de stat irlandez pentru Europa, Lucinda Creighton, care a prezidat reuniunea din partea preşedinţiei irlandeze a UE. Faptul că a existat stabilitate în Balcanii de Vest a fost vital pentru economia europeană, a apreciat ea, adăugînd: "este în interesul nostru economic să încurajăm aceste ţări pe calea europeană".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав