Cutremure stiri: 500

Moldova şi-a mărit prezenţa militară în Bender

25 ian. 2013,, 12:08   Societate
3376 0
Foto: nr2.com.ua
Comisia Unificată de Control (CUC) a discutat, ieri, situaţia creată în jurul postului de poliţie moldovenesc apărut în cartierul „Severnîi” din Bender, relatează „Novîi Reghion”.

Potrivit reprezentanţilor Tiraspolului în CUC, postul a fost instalat fără coordonarea prealabilă cu Comisia.

“Partea moldovenească declară că are dreptul să instaleze postul, însă noi ştim că cartierul “Severnîi” face parte din oraşul Bender, care este teritoriu transnistrean. Acolo nu poate fi poliţie prin definiţie, deoarece acest teritoriu este deservit de miliţie”, a menţionat copreşedintele CUC din partea Transnistriei, Beleakov.

În cadrul şedinţei CUC nu s-a decis soarta postului de poliţie, această problemă urmînd să fie discutată la şedinţele următoare.

Partea transnistreană a mai abordat o problemă – de ce Moldova a amplasat pe teritoriul batalionului de pacificatori ruşi încă 14 militari, dotaţi cu 20 de pistoale, fără a coordona această acţiune cu structurile de pacificatori.

În conformitate cu Acordul privind principiile de reglementare a conflictului armat de pe Nistru, din 21 iulie 1992, în regiune au fost constituite forţe pacificatoare comune, din care fac parte militari ruşi, transnistreni şi moldoveni. Din anul 1998, lor li s-a alăturat un grup de observatori militari din Ucraina. Comisia Unificată de Control reprezintă organul de conducere al operaţiunii de pacificare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав