X 
Cutremure stiri: 504

Coreea de Nord ameninţă America cu un atac nuclear

25 ian. 2013,, 12:40   Externe
3638 0
Foto: evz.ro
Phenianul a ridicat ieri tonul la „rivalii de moarte” americani, pe care i-a avertizat că riscă un atac total, în replică la sancţiunile orchestrate de Washington

Regimul de la Phenian a făcut ieri un pas înainte şi fără precedent în confruntarea cu Occidentul. În replică la un nou pachet de sancţiuni impus de ONU, o măsură în spatele căreia s-a aflat administraţia de la Washington, Coreea de Nord a anunţat că va efectua al treilea test nuclear şi că va lansa rachete cu rază lungă de acţiune care vor avea drept ţintă teritoriul american. „Nu ascundem faptul că diverşii sateliţi şi rachete cu rază lungă de acţiune pe care îi vom lansa şi testele nucleare pe care le vom realiza sînt îndreptate spre SUA, duşmanul nostru de moarte’’, a ameninţat Comisia Naţională de Apărare, organismul militar suprem de la Phenian.

Avertismentul nord-coreean vine imediat după adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU, marţi seară, a unei rezoluţii care impune sancţiuni extinse regimului de la Phenian după lansarea, pe 12 decembrie anul trecut, a unei rachete balistice. Rezoluţia, adoptată cu unanimitate de voturi, adaugă pe lista entităţilor supuse sancţiunilor Agenţia spaţială nord-coreeană şi mai mulţi oficiali de la Phenian. Sancţiunile constau în principal în îngheţarea averilor şi interzicerea călătoriilor în străinătate.

Ameninţările nord-coreene par să nu fie doar vorbe grele aruncate pentru intimidarea Occidentului. Într-un raport publicat ieri parţial de presa niponă, ministerul japonez al Apărării a avertizat că rachetele balistice nord-coreene, cărora le poate fi foarte uşor ataşat un focos nuclear, pot lovi ţinte situate chiar şi la 10.000 de km. Coasta de vest a Americii ar putea fi astfel uşor atinsă de rachetele nord-coreene care sînt tot mai avansate tehnologic, susţin experţii niponi. Pentru Japonia însă, tehnologia balistică nord-coreeană este o „ameninţare majoră”, se mai arată în raport.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав