X 
Cutremure stiri: 502

Moldova şi România vor colabora mai strîns în domeniul militar

28 ian. 2013,, 08:30   Societate
3925 2
Foto: army.md
Moldova şi România vor consolida colaborarea bilaterală în domeniul militar. Acesta a fost subiectul major al discuţiilor de la întrevederea de vineri a ministrului moldovean al Apărării, Vitalie Marinuţa, cu Ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca.

Agenţia "INFOTAG" transmite cu referire la serviciul de presă al Ministerului Apărării că demnitarii au discutat despre stadiul actual al relaţiilor moldo-române, acţiunile din cadrul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova şi au făcut un schimb de opinii legate de domeniul de cooperare militară şi securitate regională.

Marinuţa a apreciat nivelul avansat al cooperării bilaterale cu România pe segmentul militar şi s-a arătat convins că stadiul actual al colaborării în domeniul apărării va fi dezvoltat. Ministrul a menţionat că pentru R.Moldova este importantă experienţa participării militarilor români în teatrele de operaţii şi a notat că militarii moldoveni au înregistrat succese în implementarea standardelor conform conceptului NATO al Capabilităţilor Operaţionale. Vitalie Marinuţa a subliniat că acest lucru este determinant pentru participarea Armatei Naţionale în operaţiuni de menţinere a păcii sub egida ONU. Ministrul şi-a exprimat recunoştinţa pentru oportunităţile de instruire şi perfecţionare profesională a militarilor Armatei Naţionale în instituţiile de învăţămînt din România.

Totodată, oficialul moldovean a mulţumit României pentru sprijinul oferit Moldovei în demararea proiectului susţinut de NATO care prevede reambalarea, evacuarea şi distrugerea peste hotare a 1269 tone de pesticide perimate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав