Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Cei mai buni sportivi ai anului 2012 au fost omagiaţi la Chişinău

28 ian. 2013,, 09:00   Sport
5673 0
Foto: click.md
Evenimentul de omagiere a celor mai buni sportivi ai anului 2012 din R.Moldova a avut loc, vineri, la hotelul Joly Alon din capitală. Cei mai buni trei atleţi au fost aleşi de membrii executivului Asociaţiei Presei Sportive din Moldova (APSM).

Reprezentanţi ai asociaţiei au precizat pentru Agenţia "INFOTAG" că aceştia sînt participanţii Olimpiadei de la Londra, clasaţi pe locurile I-III, respectiv: medaliaţii cu bronz, halterofilii Anatol Cîrîcu şi Cristina Iovu şi aruncătoarea de ciocan, Zalina Marghieva, calificată la Londra pe locul opt.

Cei mai buni antrenori ai anului 2012 sînt Serghei Creţu şi Maxim Cojocaru (antrenorii Cristinei Iovu); Ivan şi Alexandr Bratan (Anatol Cîrîcu). Handbalistele de la "Femina sport" au fost declarate cea mai bună echipă a anului trecut.

Sondajul a antrenat un număr record de jurnalişti sportivi - 72. În total, au fost nominalizaţi 42 de sportivi, 19 antrenori şi 20 de echipe.

Solicitat de Agenţia "INFOTAG", preşedintele Comitetului Naţional Olimpic (CNO), Nicolae Juravschi, a spus că acest an a fost un test, o hîrtie de turnesol pentru sportul naţional.

"Ne-am convins că nu avem, pur şi simplu, băieţi capabili şi antrenori experimentaţi, ci şi un stat neindiferent la pregătirea atleţilor. Autorităţile şi-au dat seama, în sfîrşit că sportivii la competiţiile de nivelul olimpiadei sînt ambasadorii ţărilor lor, iar aceasta este o contribuţie nepreţuită la imaginea statului. În premieră, ciclul de pregătiri olimpice s-a derulat fără întreruperi. Cîte 10 mil. lei au fost alocaţi de la buget pentru pregătirea selecţionatei naţionale în anii 2011 -2012, iar echipamentul şi cheltuielile de transport pentru competiţii în această perioadă au fost suportate de sponsori privaţi", a precizat Juravschi (fost campion olimpic şi medaliat al olimpiadei la canotaj - n.r.).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?