Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Lupu este acuzat că tergiversează activitatea Comisiei de anchetă privind decesul lui Sorin Paciu

28 ian. 2013,, 12:19   Politică
6151 3
Foto: tribuna.md
În stat există unele persoane cointeresate în tergiversarea investigației Comisiei de anchete pe marginea tragicului eveniment de la Pădurea Domnească din 23 decembrie. Cel puțin așa susține membrul comisiei, deputatul PCRM , Alexandr Petcov, care a declarat că și președintele Parlamentului Marian Lupu ar fi cointeresat. Asta deoarece a tergiversat crearea unei linii telefonice fierbinți pentru comisie, alocarea spațiului, unde comisia șă-și poată desfășura activitatea ș.a., informează Noi.md.

“Acea linie fierbinte a fost anunțată abia azi, din simplu motiv, că conducerea Parlamentului nu a acordat tot sprijinul necesar pentru desfăşurarea activităţii comisiei. Acțiunile de tergiversare sînt conduse de Marian Lupu, prin intermediul Alei Popescu, care deține funcția de Secretar General al Parlamentului”,‒ a spus Petcov.

La rîndul său, președintele Comisie de anchetă Anatolie Zagorodnîi a spus, că unele instituţii ale statului nu iau în serios Comisia parlamentară de anchetă și au oferit răspunsuri superficiale la unele întrebări. “Am primit răspunsuri succinte, înguste, fără clarități, iar aceasta este un semnal, că aceste instituții nu au luat o poziție profesională față de comisia de anchetă. Vom solicita răspunsuri repetate cu concretizarea întrebărilor care ne interesează”, ‒ a spus Zagorodnîi.

Totodată membrii comisiei au anunțat, că informațiile primate parvenite de la unele instituții, privind persoanele care s-au aflat pe data de 23 decembrie la vînătoare, sînt diferite. Astfel, într-o listă se regăseşte un grup de persoane, iar în altă listă de la o altă instituție acestea nu se mai regăsesc.

Membrii comisiei au anunțat, că într-un raport al ministrului Sănătății se menționează, că viceministrul sănătății Gheorghe Țurcanu cunoștea din seara zilei de 23 decembrie despre incidental produs la Pădurea Domnească.

Pe parcursul zilelor de 29-30 ianuarie, membrii comisiei se vor deplasa la Pădurea Domnească, unde vor audia organizatorii vînătorii, responsabilii din cadrul „Moldsilva”, personalul medical, colaboratorii MAI, și colaboratorii procuraturii din Fălești.

Azi comisia a decis crearea unei linii telefonice fierbinţi 0222348482, unde pot telefona persoanele, care cunosc ceva despre incident.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?