Cutremure stiri: 505

Cinci studenți din capitală riscă trei ani de închisoare pentru un atac hacker

28 ian. 2013,, 17:19   Societate
5781 2
Foto: mai.md
Cinci studenți ai unei universităţi din Chișinău riscă amenzi de pînă la trei mii de lei sau chiar privațiune de libertate pe un termen de pînă la trei ani, pentru accesul neautorizat pe serverele unei companii și crearea de conturi în sistemul de billing al companiei. Poliția a identificat adresele IP ale autorilor atacului hacker, efectuînd 12 percheziții în căminele universității, relatează NOI.md.

Potrivit MAI, atacurile au fost efectuate în decembrie 2012 și ianuarie 2013 și au adus daune materiale companiei, la moment neevaluate. Pe cazul dat a fost pornit un dosar contravenţional pentru „cauzarea de daune materiale prin înşelăciune”.

Persoanele vinovate de comiterea acestei fapte riscă aplicarea unei amenzi administrative în mărime de pînă la trei mii de lei. În cazul în care se va atesta că suma prejudiciului adus companiei depășește 50 de mii de lei, pe cazul dat va fi deschis dosar penal pentru „acces ilegal la informaţia computerizată”, care prevede o pedeapsă cu privațiune de libertate pe un termen de pînă la trei ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав