Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

O corporaţie japoneză va investi 2 milioane de euro în Moldova pentru producţia transformatoarelor pentru tehnica “Bosch” și “Philips”

29 ian. 2013,, 14:25   Economie
4536 1
Foto: t-way.ru
Corporația japoneză “Sumida” va realiza în Republica Moldova un proiect investițional în valoare de 2 milioane de euro. În cadrul proiectului vor fi produse transformatoare electromagnetice pentru aparate electrocasnice, în special, televizoare și aparate de radio de marca “Bosch” și “Philips”. Potrivit informaţiei acordate NOI.md de surse din cadrul Ministerului Economiei, proiectul investițional va fi realizat în orașul Bălți, prin intermediul întreprinderii mixte “Elektromanufakturing” SRL. Iniţial, este planificată construcția unei fabrici în Zona Economică Liberă “Bălți”, unde vor fi deschise 600 locuri de muncă.

Corporaţia “Sumida” a fost fondată în anul 1956. În anul 2011, rulajul global al corporaţiei a însumat 52 miliarde yeni (cca 58 mld. dolari). “Sumida” deține întreprinderi în Japonia, China, Mexic, Vietnam, Tailanda, Germania, România și Slovenia. Toată producţia corporaţiei este fabricată în afara Japoniei, ceea ce permite, pe lîngă calitatea înaltă (toată producţie este certificată conform ISO 9000), minimalizarea cheltuielilor şi, respectiv, a preţului de cost. Producţia “Sumida” este folosită pe larg în aparatele audio şi video, climatizatoare, modeme şi multe alte aparate electronice.






0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав