X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 253
Transnistria stiri: 1460

Nicolai Dudoglo: alegerile bascanului pot avea loc nu peste 1,5 ani, сi în următoarele trei luni

30 ian. 2013,, 13:45   Societate
3994 2
Foto: newstv.md
Alegerile de başkan pot avea loc nu peste 1,5 ani, ci în următoarele trei luni, susţine primarul mun.Comrat, preşedintele organizaţiei regionale din Găgăuzia a Partidului Democrat, Nicolai Dudoglo.

Agenţia "INFOTAG" transmite cu referire la surse din mişcarea socială "Găgăuzia Nouă", pe care de asemenea o conduce Dudoglo, că acesta a declarat că alegerile anticipate ar putea să aibă loc dacă în viitorul apropiat Mihail Formuzal "nu va restitui Găgăuziei şi poporului său ceea ce i-a luat ilegal".

"Nu se ştie de ce, Formuzal vorbeşte despre faptul că alegerile vor avea peste 1,5 - 2 ani. Nu sînt sigur că a anunţat data corect. Formuzal în postul de şef al autonomiei a acumulat un număr enorm de păcate sub formă de cereale umanitare dispărute, motorina umanitară care s-a evaporat nu se ştie unde, utilizarea iraţională a banilor din buget pentru construcţii capitale fără permisiunea Adunării Populare", a spus Dudoglo, adăugÎnd că nu exclude eventualitatea unor alegeri anticipate.

Politicianul a comentat şi interviul acordat de Formuzal postului de televiziune Ayin-Acik referitor la declaraţia lui Marian Lupu că este candidatul de başkan al Partidului Democrat la viitoarele alegeri. Formuzal a afirmat că candidatul PDM-ului ar putea să se schimbe pÎnă la alegeri.

"Mihail Formuzal vorbeşte în cunoştinţă de cauză. Vorba poporului - ştie pisica a cui carne a păpat. La alegerile precedente de şef al Găgăuziei, anume PDM l-a susţinut în calitate de candidat la postul suprem din autonomie. Doar datorită resurselor administrative şi financiare enorme, Formuzal a reuşit, practic, să cumpere Găgăuzia şi pe alegătorii ei. În plus, datorită liderului PDM, Marian Lupu, el cu un număr enorm de ilegalităţi a fost inclus în componenţa guvernului şi a depus jurămÎntul. Şi probabil că nu este cazul să amintim de aceasta o dată în plus. dar în cazul de faţă Formuzal cu "obrăznicia" lui, merită aceasta", a mai declarat Nicolai Dudoglo.

"INFOTAG" precizează: Dudoglo a fost contracandidatul principal al lui Formuzal la două scrutine precedente pentru funcţia de başkan, şi pe ambele le-a pierdut.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав