X 
Cutremure stiri: 500

Un militar cu arsuri grave a fost transportat cu elicopterul la Chișinău

31 ian. 2013,, 10:27   Societate
6478 3
Foto: simpalsmedia.com
Un militar grav rănit al garnizoanei Cahul a fost transportat la Chişinău cu un elicopter închiriat de la o companie aeriană privată. Militarul în vîrstă de 24 de ani s-a ales cu arsuri pe 70% din suprafaţa corpului în urma unei explozii de gaz la bucătăria propriului apartament. Conform unor constatări preliminare gazul se acumulase în locuinţă din cauza unui aragaz defect, transmite Agenţia "Infotag" cu referire la surse din Ministerul Apărării.

Starea tînărului era atît de gravă încît medicii locali au recomandat transportarea de urgenţă a acestuia la centrul de combustie.

"Infotag" precizează: Problema nevoii de elicoptere de aviaţia sanitară a fost pusă ultima dată la mijlocul lunii decembrie, 2012, într-o şedinţă de Guvern, cînd primele ninsori s-au înregistrat în Moldova. Din cauza nămeţilor, salvatorii au dus-o în braţe la o distanţă de vreo zece kilometri, pe o femeie care urma să nască, din sat şi pînă la spitalul raional. Acum trei ani, ex-campionul olimpic, Tudor Casapu, a fost transportat cu un elicopter românesc la Bucureşti, pentru o intervenţie chirurgicală urgentă.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав