X 
Arşiţa stiri: 213
Jocurile Olimpice stiri: 251
Transnistria stiri: 1417

Grigore Petrenco: SIS și Procuratura Generală îi intimidează pe martorii în dosarul „Pădurea Domnească”

31 ian. 2013,, 13:53   Societate
6923 3
Foto: newsmoldova.md
Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Procuratura Generală se ocupă de intimidarea martorilor în dosarul "Pădurea Domnească", este de părere parlamentarul comunist, Grigore Petrenco, membrul comisiei de anchetă speciale parlamentare.

Petrenco a declarat pentru Agenţia "Infotag" că , miercuri, timp de nouă ore au fost interogaţi martorii de la comisariatul de poliţie Făleşti, procuratura şi spitalul raional.

"S-a constatat că şi colaboratorii procuraturii raionale, şi ai celei generale au ştiut totul despre omorul omului de afaceri, Sorin Paciu, dar nu au întreprins nimic pînă la 11 ianuarie. În ziua vînătorii, toţi participanţii la aceasta, ştiind că Paciu a fost rănit în abdomen, s-au împrăştiat liniştit pe la casele lor. Ex-procurorul general, Valeriu Zubco, i-a presat din start pe cei care au deţinut date cu privire la omor şi putea comunica potenţial despre aceasta sau demara acţiunile de investigaţie în virtutea atribuţiilor de serviciu", a afirmat legislatorul.

Membrii comisiei de anchetă au interogat în total cîteva zeci de persoane.

"Un fapt fără precedent este acela că martorii vin la noi cu declaraţii de schimbare a depoziţiilor făcute anterior, totodată, oamenii spun că îi sună procurori şi colaboratori ai SIS-ului, presîndu-i şi chiar intimidîndu-i. Acest lucru a fost vizibil şi după depoziţii ca atare, şi s-a aflat în urma declaraţiei directe a unuia dintre cei interogaţi", a subliniat Petrenco.

Conform deputatului, un alt figurant cheie în dosar, preşedintele Curţii de Apel Chişinău, Ion Pleşca, va fi interogat pînă la sfîrşitul săptămînii.

"Există foarte multe întrebări faţă de domnul judecător. Este de neînţeles cum mai rămîne în funcţie. Pleşca trebuie să-şi prezinte demisia fără precondiţii ...", a opinat Grigore Petrenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав