X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Comisia de anchetă începe audierile pe cazul din „Pădurea Domnească”. Vezi cine și cînd va fi audiat

31 ian. 2013,, 15:32   Societate
2991 0
Foto: noi.md
Comisia de anchetă pentru elucidarea incidentului din „Pădurea Domnească” începe audierile persoanelor implicate și a celor care au făcut declarații pe marginea vînătorii din 23 decembrie 2012. Audierile vor începe mîine 1 februarie și vor dura pînă la data de 5 februarie, cînd vor fi audiați premierul, Vlad Filat, spicherul Marian Lupu și prim-vicespicherul Vlad Plahotniuc, liderul liberal, Mihai Ghimpu, dar și primarul capitalei, Dorin Chirtoacă. Totodată, ținîndu-se cont de starea sănătăţii președintelui Nicolae Timofti, acesta nu va fi audiat, relatează NOI.md.

Membrii comisiei nu au stabilit ore pentru audierea primelor persoane în stat, acestea urmînd a fi stabilite pe parcurs. „Astăzi este joi, și sper ca pînă marți aceste persoane își vor stabili agenda în așa fel ca să aibă posibilitate să ne spună de unde au aflat, cum au aflat, și să ne dea careva explicații la declarațiile făcute în presă”, a menționat președintele Comisiei, Anatol Zagorodnîi.

În prima jumătate a zilei de mîine, 1 februarie, vor fi audiați cei care au participat nemijlocit la partida de vînătoare din 23 decembrie. Astfel, primul urmează a fi audiat fostul Procuror General Valeriu Zubco (cu începere de la ora 8:30), după care președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca (9:30), fostul director „Moldsilva”, Ion Lupu (10:15), fostul vice-președinte al Curții de Apel, Gheorghe Crețu, bănuit de comiterea omorului din imprudență (11:00), directorul „Registru”, Serghei Răilean (11:30), consilierul municipal Iurie Năstas (12:00), Serghei Latîș (12:30), Ghenadie Sajin (13:00) și Boris Buga (13:30).

În cea de-a doua jumătate a zilei, cu începere de la ora 15:00, în fața comisiei va compărea liderul mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, după care, cu o informație despre mersul anchetei, Procurorul General interimar Andrei Pîntea (16:00), șeful SIS, Mihai Balan (17:00) și cel al Poliției de Frontieră, Dorin Purice (17:30).

În cea de-a doua jumătate a zilei de sîmbătă, 2 februarie, urmează a fi audiați ministrul și vice-ministrul Sănătății, Andrei Usatîi și Gheorghe Țurcanu, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean și președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nichifor Corochi.

Cu începere de la ora 9:30 a dimineții de luni, 4 februarie, vor fi audiate un șir de persoane, care au participat la vînătoare, dar care, din anumite motive, nu au putut fi audiate la Fălești și în rezervația „Pădurea Domnească”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?