X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Noi detalii despre vînătoarea din Pădurea Domnească

5 feb. 2013,, 10:00   Politică
3861 3
Foto: gorod48.ru
Unele persoane care au participat la vînătoarea din Pădurea Domnească nu au avut permisiunea de a deţine o armă, iar altele aveau permisele expirate. Declaraţia a fost făcută de Anatolie Zagorodnîi, preşedintele Comisiei de anchetă care investighează tragicul eveniment din Pădurea Domnească, în care şi-a pierdut viaţa un cetăţean, informează NOI.md.

Totodată, un alt membru al comisiei, deputatul Grigore Petrenco, a spus că, deşi cazul este investigat de procuratură, nici după mai bine de o lună de la incident, fostul procuror general Valeriu Zubco nu a fost audiat. “Pînă în ziua de azi, Zubco nu a fost contactat de nici un procuror şi, pînă azi, arma pe care o deţine nu a fost ridicată. Un şir de martori au declarat că armele au fost ridicate doar azi. Lumea trebuie să ştie cum lucrează organele de drept”, a spus Petrenco. Mai mult, el a declarat că printre cei prezenţi la vînătoare au fost şi persoane cu antecedente penale.

Totodată, membrii comisiei susțin că, deocamdată, nici una dintre instituţii nu a răspuns la solicitarea Comisiei de a suspenda din funcţie unele persoane care au participat la vînătoare şi care nu au declarat despre incident.

De asemenea, membrii comisiei nu s-au arătat mulţumiţi de răspunsurile ex-procurorului general Valeriu Zubco în cadrul audierilor Comisiei de anchetă. “Am avut o lecție universitară de la un profesor către un grup de studenți începători. El cunoaşte teoria, este bine instruit, dar la întrebările comisiei a avut răspunsuri prea departe de subiect”, a spus preşedintele comisiei, Anatolie Zagorodnîi.

Menţionăm că audierile în cadrul comisiei vor dura şi pe parcursul zilei de azi, unde sînt invitaţi liderii AIE, cu excepţia preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, care va fi audiat după ce se va întoarce dintr-o deplasare de serviciu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?