X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Filat solicită autosuspendări din funcție

5 feb. 2013,, 10:39   Politică
4487 0
Foto: noi.md
Prim-ministrul Vladimir Filat consideră că viceministrul Sănătății, Gheorghe Țurcanu, și șeful de la ”Registru”, Serghei Răilean, ar trebui să se autosuspende din funcție. Despre acesta a declarat prim-ministrul în cadrul audierilor efectuate de Comisia parlamentară de anchetă pe cazul Paciu, informează NOI.md. Demiterea viceministrului Gheorghe Țurcanu a fost solicitată și de Comisia de anchetă, pe motiv că acesta ar fi cunoscut despre incidentul din Pădurea Domnească, dar l-ar fi tăinuit. Totodată, directorul Întreprinderii de Stat ”Registru”, Serghei Răilean, ar fi participat la vînătoarea din data de 23 decembrie.

Premierul a mai spus că, după acel incident, au avut loc încălcări cu duiumul, iar persoanele responsabile trebuie trase la răspundere. De asemenea, Filat a declarat că nu va mai admite ca în unele funcții de conducere a instituțiilor de stat să fie numite persoane care nu au experiență în domeniu. Premierul a ezitat să spună dacă va accepta numirea actualului ministru al Tineretului și Sportului, Ion Cebanu, în funcția de șef la ”Moldsilva”. Premierul a spus că se va expune după ce Partidul Liberal va înainta candidatura.

Menționăm că funcția de șef al Agenției de Stat ”Moldsilva” a rămas vacantă după ce directorul Ion Lupu și-a dat demisia. Asta în legătură cu incidentul din 23 decembrie din Pădurea Domnească, în care o persoană și-a pierdut viața.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?