Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4161

Moldova insistă asupra discutării aspectelor politice ale reglementării conflictului transnistrean

7 feb. 2013,, 16:45   Societate
2824 0
Foto: infoprut.ro
Este necesar ca în procesul de negocieri să demareze discuţiile asupra aspectelor politice, instituţionale şi de securitate ale reglementării definitive a conflictului transnistrean în baza principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova în limitele frontierelor recunoscute pe plan internaţional. Opinia a fost exprimată de către vicepremierul Eugen Carpov în cadrul unei întrevederi cu reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru reglementarea conflictelor prelungite, Andrei Deşciţa.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", care face referire la serviciul de presă al Biroului pentru Reintegrare, Eugen Carpov a accentuat şi necesitatea creării unei platforme unice de conlucrare în vederea constituirii unui spaţiu economic unic între cele două maluri, propunere pe care Chişinăul a prezentat-o anterior Tiraspolului.

La rîndul său, oficialul ucrainean a confirmat necesitatea continuării dialogului între actorii implicaţi în procesul de reglementare, în spiritul înţelegerilor asumate la negocierile în formatul "5+2". De asemenea, el a dat asigurări că pe parcursul mandatului de Preşedinte al OSCE, Ucraina va depune toate eforturile în direcţia soluţionării conflictului transnistrean.

După cum a relatat anterior "INFOTAG", autorităţile autoproclamatei RMN refuză să discute aspectele politice ale reglementării conflictului, insistînd asupra soluţionării pentru început a problemelor de ordin economic şi social. Punctul de vedere al acestora este împărtăşit şi de Rusia, care consideră este prematur să fie abordate chestiunile legate de statutul Transnistriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав