X 
Cutremure stiri: 500

Investiţiile străine vor fi în pericol, atît timp cît se menţine samavolnicia funcţionarilor - Gheorghe Amihalachioaie

8 feb. 2013,, 13:11   Economie
4248 1
Foto: mpinteractiv.ro
Investiţiile străine în Republica Moldova vor fi în pericol, atît timp cît funcţionarii de stat vor acţiona samavolnic şi vor întreprinde acţiuni ilegale", - consideră preşedintele Uniunii Avocaţilor din Moldova Gheorghe Amihalachioaie.

Solicitat de reporterul "INFOTAG", avocatul a menţionat, că doar implicarea directă a premierului Vlad Filat în situaţia scandaloasă, în care a fost implicată compania chineză Shan Lian International Group, care deţine în Moldova supermarketurile Megapolis Mall şi Everest, promite soluţionarea conflictului.

Amihalachioaie a amintit, că "angajaţii Inspectoratului Fiscal în mod ilegal au aplicat amenzi uriaşe în sumă de - de 25 mii şi 50 mii de lei pentru încălcări, care nu au fost comise".

"În calitate de avocat, cu o experienţă de 39 de ani, calific aceste acţiuni drept o hărţuire intenţionată a investitorilor străini. Problema constă nu doar în hărţuirea financiară a investitorilor, ci şi în hărţuirea lor psihologică. Aceştia nu se pot opune controalelor efectuate de două ori pe zi, în baza unor motive inventate, ceea ce explică şi faptul de ce în Moldova, în timpul acestei guvernări, nu se grăbesc să vină investitorii străini. Deşi, investitorii aduc în ţară investiţii de milioane de euro, creează sute de locuri de muncă, funcţionari concreţi practic estorchează bani prin intermediul aplicării amenzilor, împiedicînd astfel activitatea acestora", ‒ a spus avocatul.

Potrivit lui, după intervenţia premierului, "lucrurile parcă s-au schimbat, însă nu este posibil ca premierul să soluţioneze veşnic astfel de probleme".

Preşedintele Uniunii Avocaţilor consideră, că atît timp cît investitorilor nu le vor fi propuse condiţii clare, simple şi cel mai important sigure de investire a capitalului, despre venirea masivă a investitorilor în Moldova nici nu poate fi vorba.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав