X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4150

Timofti a întors Parlamentului spre revizuire Legea cu privire la ridicarea mandatelor de consilier

9 feb. 2013,, 13:32   Politică
4016 0
Foto : union.md
Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a trimis Parlamentului spre reexaminare una dintre legile votate de Parlament la sfîrșitul anului trecut – cea cu privire la ridicarea mandatelor de consilier. Documentul prevedea trecerea din competența consiliilor locale în competența CEC a atribuțiilor ce țin de ridicarea mandatelor de consilieri în consiliile locale. Asta doar în cazuri de incompatibilitate a funcției, demisiei și decesului, notează NOI.md.

În scrisoarea de remitere, printre alte obiecții, președintele Timofti subliniază că CEC, prin definiție, nu poate avea prerogative de ridicare și validare a mandatelor consilierilor locali. “Conform noțiunii din Codul electoral, ea este doar o comisie înființată pentru realizarea politicii electorale, în scopul bunei desfășurări a alegerilor”, se menționează în scrisoarea de remediere.

Președintele susține că „transmiterea atribuțiilor consiliilor locale unui organ central constituie o imixiune în activitatea administrației publice locale și o încălcare a principiului autonomiei locale, stabilit în art. 109 din Constituție și în art. 4 alin.(3) din Carta Europeană a Autonomiei Locale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав