X 
Cutremure stiri: 501

APG nu a aprobat candidatura lui Seghei Suhodol la funcţia de şef al Direcţiei Afacerilor Interne a Găgăuziei

11 feb. 2013,, 13:35   Societate
3870 0
Foto: gagauzinfo.md
Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) nu a aprobat candidatura lui Serghei Suhodol la funcţia de şef al Direcţiei Afacerilor Interne a Găgăuziei.

Surse din cadrul APG au relatat pentru "INFOTAG", că deputaţii au aprobat în unanimitate decizia "de a se adresa ministrului de Interne Dorin Recean cu solicitarea de a anula ordinul de numire în funcţie a şefului interimar al Direcţiei Afacerilor Interne a Găgăuziei Serghei Suhodol, deoarece acesta a fost semnat cu încălcarea legislaţiei".

Deputaţii s-au arătat indignaţi de faptul, că başcanul Găgăuziei Mihail Formuzal a adresat o solicitate către MAI cu privire la numirea lui Suhodol în funcţia de interimar al Direcţiei, fără a coordona acest fapt cu deputaţii, prin aceasta "başcanul asumîndu-şi atribuţiile APG".

Formuzal şi-a motivat acţiunile prin faptul, că "Direcţia Afacerilor Interne nu poate activa fără conducere, iar pînă cînd APG îl va confirma pe Suhodol, acesta va fi şeful interimar al Direcţiei".

Cu toate acestea, argumentele în cauză nu i-au convins pe deputaţi şi aceştia au obligat başcanul să "prezinte APG un raport cu privire la revenirea activităţii sale în cîmpul legal".

De asemenea, deputaţii din Găgăuzia au decis să se adreseze Parlamentului şi Guvernului RM cu privire la neadmiterea limitării atribuţiilor APG, garantate de Constituţie şi Legea cu privire la statutul special al Găgăuziei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав