Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Doi miniștri, citați de CNA în calitate de bănuiți

13 feb. 2013,, 09:33   Societate
3331 0
Foto: noi.md
Doi miniștri din guvernul Filat au fost citați de Centrul Național Anticorupție pentru a fi audiați în calitate de bănuiți pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu. Este vorba de ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, dar și de cel al Culturii, Boris Focșa. Dacă vor fi găsiți vinovați, ambii riscă pînă la zece ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice, relatează NOI.md.

Andrei Usatîi este bănuit de instituirea ilegală a ipotecii asupra 546 de metri pătraţi din Spitalul Clinic Republican. Pe același fapt a fost citat şeful Spitalului Clinic Republican, dar şi şeful Direcţiei juridice a Ministerului Sănătăţii. Cazul este cercetat în baza articolului „exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu”, prevăzut de Codul penal.

Cel de-al doilea caz, deschis pe numele lui Boris Focșa, este cercetat de asemenea în baza articolului „exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu”. Ministrul Culturii a ajuns în vizorul ofițerilor Anticorupție, fiind bănuit de vînzarea ilegală a unor edificii, monumente istorice din strada Mihai Eminescu, 52, din capitală.

Anterior, Directorul General al Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru, a declarat că CNA instrumentează șase cauze penale deschise pe numele unor politicieni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?