X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Nina Dimoglo: Onoje este folosit de politicienii moldoveni ca o jucărie

13 feb. 2013,, 12:44   Societate
6548 5
Foto: noi.md
Dacă John Onoje nu-şi va cere scuze de la poporul găgăuz pentru declaraţiile şoviniste, el va fi tras la răspundere în faţa legii. O declaraţie în acest sens a fost făcută pentru NOI.md de preşedintele Mişcării de tineret „Ileri”, Nina Dimoglo, care a pregătit deja o adresare la procuratură.

„Dacă Onoje nu-şi va aduce scuzele de rigoare astăzi, pînă la 16.00, vom solicita Procuraturii Generale să-l tragă la răspundere pentru incitare la ură interetnică pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Dimoglo.

„Consider că aşa e corect, deoarece, în calitate de cetăţean al acestei ţări, el trebuia să ştie că în Moldova locuiesc multe popoare şi o fac destul de tolerant, pe parcursul a multor ani. Un muncitor migrant african nu trebuie să demonstreze cine este reprezentant al etniei şi cine nu. După lege, el nu are niciun drept să procedeze astfel”, a menţionat preşedintele Mişcării de tineret „Ileri”.

Potrivit Ninei Dimoglo, reprezentanţii organizaţiei pe care o conduce nu ar fi reacţionat niciodată la declaraţiile lui Onoje, dacă nu ar fi fost presa care „se bucură de popularitate nu doar în Moldova, ci şi la nivel mondial”, or, aceasta ar putea afecta imaginea Găgăuziei în general.

„În Moldova se cunoaşte cine este Onoje, iar undeva, pe mapamond, nu, la fel cum nu ştiu că el este un simplu clovn pentru opinia publică moldovenească. Este regretabil că această persoană nici nu ştie ce e Găgăuzia şi unde se află. El este folosit de forţe politice serioase în calitate de jucărie”, a menţionat Dimoglo.

În cazul în care vinovăţia lui John Onoje va fi demonstrată, el riscă o amendă de pînă la 250 de unităţi convenţionale sau detenţie pe un termen de pînă la trei ani.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?