Cutremure stiri: 502

Găgăuzia și Rusia îşi intensifică cooperarea

14 feb. 2013,, 11:34   Economie
3036 0
Foto: wikipedia.org
Găgăuzia și Rusia îşi activizează colaborarea. Potrivit Ambasadei Rusiei în Republica Moldova, despre acest lucru s-a discutat în cadrul întrevederii ambasadorului rus Farid Mukhametshin în Republica Moldova cu Bașcanul Găgăuziei Mihail Formuzal.

Pe parcursul conversației deschise și cointeresate a fost confirmată orientarea spre promovarea cooperării inter-regionale între subiecţii Federației Ruse și Găgăuziei, inclusiv în contextul necesității extinderii și aprofundării relațiilor dintre orașele înfrăţite ruseşti şi găgăuze, deja existente.

O atenție deosebită a fost acordată întrebărilor de promovare în Autonomie a învăţămîntului rus și sprijinului acordat şcolilor cu predare în limba rusă. Mai cu seamă părţile au discutat în detaliu participarea Ambasadei la întînirea cu absolvenţii găgăuzi şi părinţii lor, programată pentru luna aprilie a anului curent în scopul explicării condițiilor de admitere la universitățile din Rusia.

A avut loc, de asemenea, un schimb de opinii la general pe temele actuale de pe agenda regională în ce priveşte consolidarea rolului cooperării regionale în dezvoltarea relațiilor interguvernamentale ruso-moldovenești.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав