Cutremure stiri: 504

Valeriu Streleţ: Fără voinţă politică, orice apel al preşedintelui Nicolae Timofti este un strigăt în pustiu

14 feb. 2013,, 12:54   Politică
3839 1
Foto: tribuna.md
"Fără voinţă politică, orice apel al preşedintelui Nicolae Timofti este un strigăt în pustiu", susţine preşedintele fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Streleţ a menţionat miercuri seara în cadrul unei emisiunii la Moldova 1 că poziţia președintelui în politică şi rolul lui în stat îi permit să intervină în calitate de arbitru sau mediator, însa, în asemenea situaţii, pîrghiile preşedintelui sînt foarte limitate".

"Dacă nu va exista voinţă politică pentru a ţine cont de problemele apărute, de a reseta abordările şi atitudinile, atunci orice apel al domnului Timofti se poate dovedi un strigăt în pustiu", a specificat Streleţ.

De cealaltă parte, preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, recunoaşte că experienţa politică a şefului statului este mică, însă chiar şi în condiţiile acestea, rolul lui este foarte important.

Valeriu Streleţ susţine că mesajul prim-ministrului nu a avut drept scop distrugerea Alianţei, ci evidenţierea unor probleme şi solicitarea celorlalte componente AIE pentru ca să se implice activ în soluţionarea lor.

"La moment, Guvernul nu are susţinere din partea majorităţii parlamentare, iar prim-ministrul nu are dreptul să se implice în verificarea unor ministere pentru că vine liderul de partid şi spune: "nu te băga, este ministerul meu". Apelul prim-ministrului propune rescrierea acestui acord pentru a scoate influenţa politică din unele structuri guvernamentale. Resetarea Alianţei înseamnă temperarea ambiţiilor lui Vlad Plahotniuc, excluderea metodelor sale din politică, continuarea cursului de reforme într-o manieră sinceră, devotată şi consacrată doar cetăţenilor", a precizat Valeriu Streleţ.

În acelaşi timp, Dumitru Diacov şi-a îndemnat colegii din Alianţă să-şi tempereze emoţiile şi să se aşeze la masa de negocieri.

Totodată, analistul politic Alexandru Solcan a menţionat că, după ultimele declaraţii politice, nu este convins dacă oamenii vor mai avea încredere în această guvernare.

"Prin aceste declaraţii usturătoare, liderii AIE au compromis şi un vis, un scop al întregii ţări, pe care ei îl poartă în numele acestei coaliţii. Este ridicol şi regretabil ceea ce se întîmplă. Au compromis viitorul lor politic, imaginea actualei elite politice şi mesajul lor în viitoarele alegeri", a spus Solcan.

Premierul Vlad Filat a anunţat miercuri că PLDM părăseşte Acordul AIE şi pledează pentru semnarea unui nou document. De cealaltă parte, liderul PD, Marian Lupu, a menţionat că "Vlad Filat împinge ţara spre anticipate".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав