Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Comisia pe cazul Paciu solicită noi demiteri ale funcționarilor publici

15 feb. 2013,, 12:56   Politică
2767 0
Foto: romaniantribune.net
Comisia de anchetă pentru elucidarea evenimentelor din Pădurea Domnească a solicitat demiterea din funcţii a tuturor persoanelor implicate în vînătoarea din 23 decembrie. Despre acesta a declarat președintele Comisiei, Anatolie Zagorodnîi, în timp ce își prezenta raportul de activitate, notează NOI.md.

„Solicităm destituirea din funcție a tuturor persoanelor cu funcții de răspundere – angajați ai Agenției "Moldsilva", Rezervației Naturale “Pădurea Domnească”, implicați în organizarea de vînători în rezervație. Recomandăm Consiliului Superior al Magistraturii să inițieze proceduri disciplinare împotriva președintelui Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca”, a spus Zagorodnîi.

De asemenea, Comisia a elaborat o serie de recomandări pentru instituţiile statului. Procuraturii Generale i s-a recomandat să întreprindă acțiunile de rigoare privind efectuarea anchetei, ținînd cont de constatările și concluziile Comisiei. Ministerului Afacerilor Interne i se solicită sancționarea conducătorilor serviciilor operative (DGSO, DMS) a căror sarcină este monitorizarea situației operative.

Menționăm că, în timpul elucidării evenimentelor din 23 decembrie, Comisia a audiat în jur de 80 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?