Cutremure stiri: 506

Mii de femei din întreaga lume au dansat împotriva violenței asupra femeilor (Video)

15 feb. 2013,, 14:49   Externe
2955 0
Foto: pressalert.ro
Mii de doamne şi domnişoare din întreaga lume au participat la un flashmob, pentru susţinerea proiectului "One Billion Rising". Ele au dansat pentru a cere oprirea oricăror forme de violenţă asupra femeilor. De Ziua Îndrăgostiţilor, cînd se sărbătoreşte iubirea, manifestantele au îndemnat la atitudine.

În capitala filipineză, sute de eleve ale unui colegiu catolic, împreună cu profesoarele lor, au dansat pentru a atrage atenţia asupra violenţelor la care sînt supuse femeile. La fel de colorat a fost şi flashmob-ul organizat la Istanbul.

Mişcarea împotriva violenţei femeilor a scos sute de manifestante şi pe străzile capitalei britanice. Ele au dansat alături de actriţa Thandie Newton, chiar în faţa Parlamentului de la Londra.

Mii de manifestante s-au adunat şi la Berlin în faţa Porţii Brandenburg.

Iar activitstele din Afganistan au protestat pe străzi pentru a cere ca violenţa împotriva femeilor să ia sfîrşit.

În cadrul evenimentului, au avut loc 13 mii de flashmoburi în aproximativ 200 de ţări ale lumii. Cele mai recente date ale ONU arată că una din trei femei din întreaga lume a fost abuzată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав