Cutremure stiri: 506

La Salonul Auto de la Geneva 2013 Nissan lansează noua generaţie Note

18 feb. 2013,, 16:51   Ştiri Auto
1503 0

Nissan va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva noua generaţie Nissan Note, semnalând începutul unui nou val de lansări din partea producătorului japonez. Pe lângă design, noul Note vine pe piaţă cu motoare şi tehnologii inovatoare.

Angajamentul Nissan pentru inovaţie, stil şi emoţie a produs unele dintre cele mai controversate maşini în ultimii ani. Acum, după lansarea modelelor Qashqai şi Juke, noul Note vrea să stabilească noi standarde pentru tehnologii avansate şi relevante în segmentul B.

Noul Nissan Note a beneficiat de dezvoltarea extensivă europeană, croită special pentru clienţii europeni. Ingineria modelului a fost creată integral la Centrul Tehnic al Nissan din Anglia şi Spania, iar partea de producţie la uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie. Noul Nissan Note a fost proiectat să îndeplinească perfect cerinţele clienţilor de astăzi din segmentului de maşini mici.



Noul Note continuă tradiţia de design îndrăzneţ şi tehnologii incitante. Clienţii vor beneficia de o gamă de facilităţi inovative relevante şi utile în condusul de zi cu zi.

Noul Note introduce în segmentul B noul sistem Safety Shield – un pachet de tehnologii ce au fost văzute în trecut doar pe modele mai scumpe, din sector premium. Un sistem Blind Spot Warning, Lane Departure Warning şi Moving Object Detection contribuie la atingerea unui nou nivel de asistenţă a şoferului în această clasă. Toate cele trei sisteme operează folosind date preluate de camera video din spate, ce furnizează imagini clare indiferent de vreme graţie sistemului integrat de spălare şi uscare.



Beneficiile sistemului Safety Shield sunt numeroase: nu doar că reduce expunerea la accidente - şoferul fiind mai bine informat cu privire la ce-l înconjoară – minimizând accidentele uşoare sau zgârieturile, ci permite şoferului să se simtă mai în siguranţă în orice moment.

Noul Nissan Note este prima maşină din segmentul B ce oferă sistemul Around View Monitor, ce permite vizualizarea ca din elicopter a împrejurimilor maşinii. Acest sofisticat dar uşor de folosit sistem face parcarea foarte simplă, reducând riscul micilor tamponări.



Adiţional, noul Nissan Note vine cu ultima generaţie a sistemului de navigaţie Nissan Connect, inclusiv cu toate serviciile sale de conectare.

Designul inovativ şi ingineria au făcut ca aceste tehnologii să fie livrate într-un pachet accesibil ca preţ, împreună cu o gamă eficientă de motoare. Combinaţia dintre o platformă uşoară, coeficient aerodinamic scăzut şi motoarele şi transmisii avansate vor atrage mai mulţi clienţi către noul Note.




Costurile de rulare vor fi de asemenea atrăgătoare, noul Note având sistemul auto stop-start în dotarea standard şi de aici rezultând emisii scăzute, de până la 95 g/km de CO2. Eficienţa este completată de performanţe puternice de la motoare pe benzină şi diesel, special proiectate pentru drumurile europene.

Noul Nissan Note va fi disponibil cu noul motor pe benzină cu trei cilindri, de 1.2 litri ce dezvoltă 80 CP la 6.000 rpm şi 110 Nm la 4.000 rpm dar consumă în medie doar 4,7 litri/100 km echivalentul unor emisii de 109 g/km de CO2. Mai sus în gamă se află unitatea pe benzină 1.2 DIG-S, ce oferă 98 CP la 5.600 rpm şi 142 Nm la 4.400 rpm. Acest motor combină economia tipică unui motor pe motorină cu experienţa de condus a unui motor de talie mijlocie cu patru cilindri pe benzină. Astfel, această unitate turbo consumă în medie doar 4,3 litri/100 km cu emisii de 99 g/km (în cazul transmisiei manuale, 119 g/km pentru versiunea CVT).

Gama de motoare a noului Nissan Note este completată de noul motor 1.5 litri turbo diesel. Acest propulsor de 90 CP, dezvoltat în cadrul Alianţei Renault Nissan emite doar 95 g/km de CO2 şi consumă 3,6 litri/100 km.



Preţurile şi specificaţiile complete vor fi dezvăluite în apropierea datei de lansare pe piaţa europeană, programată în toamna anului 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав