X 
Cutremure stiri: 502

Negocierile privind Transnistria de la Lvov: Tiraspolul nu se grăbeşte

19 feb. 2013,, 11:10   Externe
2464 0
Foto: radiochisinau.md
Ucraina, în calitate de preşedinte actual al OSCE, încearcă să impulsioneze reglementarea diferendului transnistrean. Mai mulţi experţi au declarat pentru „DW” că salută iniţiativa Kievului, însă nu aşteaptă rezultate spectaculoase de la runda de negocieri de la Lvov.

„Nu aşteptăm ca asemenea probleme să fie soluţionate într-o singură zi, însă sperăm să vedem un progres mai mare”, a menţionat pentru „DW” Secretarul General al OSCE, Lamberto Zannier, cu puţin timp înainte de demararea negocierilor.

Negocierile în format „5+2” sînt preconizate să aibă loc marţi, 19 februarie, la Lvov. Întrevederea a fost organizată la iniţiativa MAE al Ucrainei, care deţine preşedinţia OSCE în anul 2013. În pofida înţelegerilor ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Leonid Kojara, care a vizitat Chişinăul şi Tiraspolul, liderii celor două părţi nu vor fi prezenţi la Lvov. Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a anulat negocierile cu prim-ministrul Republicii Moldova, Vladimir Filat. Partea transnistreană a explicat acest pas prin „lipsa unor documente coordonate pentru semnare”. La Lvov partea transnistreană va fi reprezentată de şefa departamentului de externe, Nina Ştanski, iar partea moldovenească – de vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov. La negocieri vor mai participa reprezentanţii Ucrainei, Rusiei, OSCE, UE şi SUA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав